Close

Melkproject

Ik ben Nicole van Elteren. Ik ben geboren in 1986 en ben in Nederland opgegroeid. Ik heb een bachelor diploma in International Fashion Management en heb voor bijna 4 jaar voor een internationaal kledingmerk gewerkt als merchandise planner. In 2012 ging ik naar Malawi om daar korte tijd ontwikkelingswerk te doen. Eenmaal terug thuis kon ik mijn draai niet vinden, ik bleef maar aan Malawi denken en besloot mijn baan op te zeggen en terug te gaan voor een jaar om te zien wat God met mij van plan was. Gods plannen bleken anders dan de plannen die ik had.

Momenteel woon ik al meer dan 3 jaar in Nkhoma, Malawi. Ik ben mijn eigen organisatie gestart en steun bijna 100 kwetsbare (wees)kinderen. Als er niemand is om voor de kinderen te zorgen neem ik ze op in het Africare huis, waar ik ze verzorg en voed tot ze weer gezond zijn. Vijf meisjes wonen voor langere tijd bij mij, ik zorg voor ze, laat ze naar school gaan en leer ze het evangelie. Ik heb een Malawiaans meisje geadopteerd en zit momenteel in het adoptieproces van nog een ander meisje. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat mijn leven zo zou veranderen, maar ik ben God elke dag dankbaar voor de familie die hij mij heeft gegeven.

Tijdens mijn verblijf in Malawi zag ik dat er grote behoefte was aan hulp voor weeskinderen en kwetsbare baby’s. Daarom ben ik het melkproject gestart en geef deze kinderen onder andere Lactogeen melkpoeder. Lactogeen melkpoeder is erg duur en niet betaalbaar voor de meeste families in de dorpen. Wanneer een moeder sterft of wanneer een moeder vanwege ziekte geen borstvoeding heeft, wordt er aan baby’tjes een maïspap gegeven, wat lijdt tot ernstige ondervoeding. Ik ondersteun deze families, geef ze Lactogeen melkpoeder en leer ze over hygiëne en gezondheid. Ik voorzie ze in hun basisbehoeften zoals flessen, zeep en kleding. Ook leer ik ze over de landbouw; hoe ze hun oogst kunnen verbeteren, over vruchtwisseling en duurzaamheid.

Kinderen en families die zijn opgenomen in het melkproject worden voor ten minste twee jaar ondersteund. Pas wanneer ze weer in goede gezondheid verkeren en ze in hun eigen behoeften kunnen voorzien, laat de Africare Foundation ze los. Op deze wijze hebben al bijna 100 kinderen een nieuwe toekomst gekregen.

– Help a child, change a life –